Lars en Gerbrand trouwen in Utrecht

Ietwat laat realiseerde ik me dat mijn oude benzinewagen het centrum niet in mocht. Dus moest ik rap al mijn spullen overpakken van m'n vertrouwde tas naar m'n foto-rugzak; dan alles maar lopen en omdat buienradar veel regen voorspelde ging dit dus een natte dag worden. Soit.

Het werd, toch nog zonnig, een zeer Utrechtse happening. We improviseerden wat foto's in de TukTuk en op wat we Utrechtse plekken vonden zoals het nieuwe Tivoli/Vredenburg (vier-op-een-rij ramen), de bouwput daar voor de deur (in vreemd gereflecteerd licht van de zilveren pui van Tivoli), op het dak van de Springweggarage (daar heb je lucht en uitzicht).

De huwelijksvoltrekking vond plaats in de Nicolaïkerk met een kleine groep familie en vrienden met Eenhoorn-cupcakes in de zonovergoten tuin. Na het diner gingen we lopend over de Lange Nieuwstraat via de Oudegracht naar de bovenste verdieping van een hotel in het vroegere Ubica-kraakpand. Tanden poetsen, de openingsdans nog een keer doornemen en lopend in je partypak naar het feest aan de Kromme Nieuwgracht.

Later terug in de trein had ik een prettig soort Utrecht-hippie-achtig gevoel dat liefde de wereld inderdaad mooier maakt, ook als je zelf niet trouwt.
Dank, Lars, dank Gerbrand.